lördag 30 augusti 2008

Finska fynd

Ja, vi pratar inte att fynd skulle vara finländare. Vi pratar om den loppis Finska kyrkan nere i backen har och att jag har fyndat där. Några böcker Mankell, någon Jersild, Moberg och vad det nu var för 15:-. Tänk om min kurslitteratur kunde kosta så lite. Vad glad jag skulle bli.

Elisabeth kom ner igår för att svänga loss med mig o Marie. Det var länge sen jag såg henne sist! Vi hängde här hemma tills vi kände att det var dags att hoppa runt. Det var första gången på krogen som vakten i n t e ville se min legitimation. Jag är aldrig ute annars, det var många månader sen sist, kanske ett halvår. Dessförinnan? Jag minns inte. Kontentan blev en dammråtta under sängen, "bara bara din Margareta" runt, runt i huvudet och en taxi som inte ville skjutsa oss. Det kom en ny strax efter, som ville. Jag har slutat åka nattrafik, man blir nerspydd, måste stå ut med äckel som flåsar sprit på en och frågar frågor man inte vill svara på. Dessutom är jag ute så sällan på nätterna så jag tycker det kan få kosta det det kostar med taxi för att veta att man kommit hem säkert.

Det var ridlektion igår igen. Tussan tittar på precis allt. Hoppi hi o hoppi ha. Men hon har en helt underbar galopp! Jag hoppas nästa lektion blir mer uppstyrd. Visst är det trevligt med lite eget arbete ibland, men jag är inte där för att lulla runt själv på en volt medans läraren är tyst o rider själv. På 75 minuter hoppas jag på lite mer personlig coaching än några meningar två varv runt volten. Jag tror och hoppas att det blir bättre, annars får jag väl byta. Det är inte mer med det.

Nu ska jag återgå till att vara lite trött för att senare i kväll ge mig ut på en långpromenad. Någon som vill med?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar