söndag 28 september 2008

Jag vill!

Jag vill cykla ner till Lagerhaus, jag vill ut i solen, jag vill baka småkakor tills på torsdag (Drömmar och Kolakakor tror jag - andra önskemål?), jag vill galoppera på en äng, jag vill se hur din nya lägenhet ser ut Per, jag vill lösa korsorden i tidningen, jag vill byta gardiner i vardagsrummet, jag vill sjunga vackra sånger, jag vill laga blomkålssoppa, jag vill baka bröd, jag vill snacka strunt med någon över en riktigt god kopp kaffe.

Vad vill du?

Jag har fått ett brev. Ett annorlunda brev. Fast de flesta breven som kommer från den avsändaren brukar ha samma syfte; att rekrytera mig till något. Denna gången till Särskilda Inhämtningsgruppen, ett av Försvarets Specialförband. Det låter riktigt roligt, och de är på jakt efter kvinnor. Uttagningen är i vår och de fysiska kraven är; 10 km på 50 min i terräng, 25 m undervattenssim, 2 rep bänkpress, 2 st räckhäv (typ chin up), 12 st aarmhävningar, 25 st rygglyft och 25 st situps och livräddning i vatten (50 m bröstsim, hämta docka på 4 m djup, 25 m bogsering). Kul för mig att jag är en badkruka. Simma klarar jag i princip hur långt som helst, vi snackar några tusen meter. Dyka och simma under vatten ogillar jag; man får vatten i näsan, ögonen, öronen och annat läskigt. Springa milen på 50 min...bara jag kommer ut i spåret lite innan så löser nog det sig med. När man klarat alla fysiska tester (som man gör under en vecka i fältliv) så tillkommer den personliga delen; hur lämpad man är.

Jag vet inte, jag ska suga lite på karamellen. De tittade förvisso på de fysiska testerna, men att det avgörande var det personliga. Hur hanterar man stress, kan man bygga relationer, hur fungerar man socialt? Som jag förstod det är det underrättelse arbete med analys. Jag funderar ett tag till, sista ansökningsdatum är inte förräns om några veckor.

Cheers

2 kommentarer:

  1. åååh, drömmar... jag dööör vad gott!

    SvaraRadera
  2. Du får Drömma på torsdag hun!

    SvaraRadera