måndag 6 oktober 2008

Det finns alltid något finstilt att läsa; Del 1

Om det inte är en autograf som är liten och snirklig så finns det alltid, tro mig, finstilt text man kan läsa i allt man beställer, anmäler sig till, köper... You name it. Denna gången är det kursen jag ska på i Härnösand som handlar om kvinnor, fred och konflikt i FN. Den skulle vara gratis, vilket den också är - med den lilla finstilta sneda texten (som kom i efterhand) att man ska betala sin egen resa tur och retur för att en vecka efter kursen få tillbaka beloppet. Det betalas endast om man väljer den billigaste resan och ej de belopp som överskrider 1500:-. Vilket gör att jag 1, måste resa med tåg; 2, måste boka NU då biljetterna bara blir dyrare och dyrare och idag klockan 12 kostade den 1424:-. Som hittat. Pengar jag inte kan ligga ut med i flera veckor, då blir det makaroner fram till nästa 25:e. Osis. Jag mailade och frågade möjligheten att dom faktiskt betalar biljetten från början och att jag hämtar ut dom, men det verkar inte möjligt. Personalresurs kallas det. Eller brist på det snarare. Jag får väl fråga Frizonen som jag har som sändande organisation om dom kan tänkas ligga ut med dom pengarna till att börja med, för att sedan få tillbaka dom senare. Vilket krångel. Skaffa en resebyrå man bokar igenom, en kod man ska uppge och sänd biljetterna till en adress och räkningen till en annan. Gör som Rädda Barnen. Gör nåt överhuvudtaget.

1 kommentar:

  1. Men ey, kommer du upp? Jag har en gästmadrass. Jag har jacuzzi. Jag har en öppen famn. Bor i S-vall visserligen, men bara ett stenkast från busstationen och jag åker dessutom bil till H-sand nån dag varje vecka.

    Och PS. Det finstilta är djävulens påfund. DS

    SvaraRadera