onsdag 15 oktober 2008

Det småregnade intensivt

Det blev en lite udda start på dagen. Väckarklockan ringde men stängdes snabbt av. Tio i tio vaknar jag av att en bil tutar nere på gatan. Klockan tio hade jag o A stämt träff för grupparbete i skolan...tjugo minuters cykling (eller trettiofem min kollektivåkande) iväg. O well, jag kom fram till slut. Inte så kreativt, men framåt två lyckades vi faktiskt skapa lite! Det går åt rätt håll. Äntligen.

Väl hemma (efter den blötaste cykelturen på länge - det småregnade intensivt) fick jag på mig torra kläder och duntofflor. Det kollades musikdiggande katter på nätet (säg bara till om du vill ha så mailar jag) och skrattades rejält. Det snackades skit över telefon med både en och två och tre individer. Världen är trots allt underbar, hur blöt, kall, långtråkig och sur den än verkar vara. Jag gillar den. Den är allas och den står till förfogande - din egen kreativitet sätter gränsen. Eller som Kay, min värdmamma i Australien sa, the sky is the limit Love.

Igår drabbades jag av en släng panik...det visade sig att den praktik-kurs jag sökt på universitetet endast har fyrtio platser. Dessa fyrtio platser är för hela samhällsvetarsektionen och man blir antagen efter antalet akademiska poäng. Vilket betyder att jag kanske inte alls kommer in, då kursen verkar vara populär. Jag spenderade därför en stor del av kvällen och tidiga natten åt att leta fler kurser jag kan tänka mig gå som är till nytta i min examen. Det hela slutade i Franska och Socialpsykologi. Kommer jag inte in på dem, nej då vet jag inte. Då blir det tåg för hela slanten. Det skulle i och för sig vara riktigt skönt att slippa ta studielån och faktiskt känna sig ledig när man kommer hem. Kanske till och med kunna använda sparandekontot till mer än uttag. Men sånt är livet. Det finns en tid för läsning, en tid för pasta rosso och en tid för arbete. Jag är helt övertygad om att jag inte kommer att anse att arbete är så romantiskt som jag ser det nu om sisådär trettiofem år.

Romantiskt eller ej, nu står jag inför det svåra beslutet att antingen se 123 saker i tvåan eller Uppdrag Granskning i ettan. Över och ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar