måndag 13 oktober 2008

Förälskad i Språk

Senaste numret Språk damp ner i postfacket nu på eftermiddagen. Nu sitter jag trollbunden vid alla dessa ord som tidningen är fylld med, förklaringar, tolkningar, språkpolisens alla arga blickar, krönikor, nyheter, korsord... Jag bara älskar den. Tidningen vågar busa med språket samtidigt som den rättar till vanliga språkfel hos oss dödliga. Visste du att ordet diska ursprungligen kommer från grekiskan och betyder bänk/bord/fat/tallrik. Tänk bara på en bardisk, att kasta diskus, diskvatten eller help desk. Att ett ord kan ställa till med så mycket.

Jag tog mod till mig idag och ringde informations direktören på den arbetsplats jag vill praktisera. Med darrande hand slog jag numret, vi pratade en stund och till slut bad hon mig skriva ner lite om mig själv, beskriva vad jag vill göra och vad som krävs av mig och arbetsplatsen inför praktiken. Men hon tyckte det lät spännande, särskilt som vi pratar om en praktik över en hel termin! Kladden är klar men den ska slipas imorgon och skickas i veckan. Önska mig lycka till!

1 kommentar:

  1. äh, det kommer gå alldeles utmärkt darl!

    SvaraRadera