onsdag 8 oktober 2008

SPSS

WOHO! Statistik! :-) Idag har jag kodat in 28 sportartiklar i en dags DN och SvD i ett fantastiskt program som heter SPSS. Spännande. Bara en artikel var skriven av en kvinna, två notiser handlade om kvinnor i sporten och det fanns ingen kvinna som fotograf. Tre bilder föreställde i huvudsak kvinnor, däremot var hon i ett av fallen på storbild och fanns med i rubriken, men i texten nämndes hon inte. Gissa varför jag slänger sportbilagan? Jag ska börja lobba för att man ska ha Sportbilagan som tillval i sin morgontidningsprenumeration - så jag blir av med den sneställda skiten. 50 procent av mina artiklar behandlade fotboll, den andra stora klumpen om ca 20 procent var hockey, därefter 20 procent cykling (ingen av dessa var artiklar om kvinnor eller av kvinnor). SKRÄMMANDE! Vilken värld vi lever i. Det är bra tur att man har en egen fri vilja och att man med den kan välja bort att läsa all skit som tidningarna skriver, eller stänga av Tvn när sporten kommer i nyheterna. :-) Det här med statistik är lite enformigt, men ganska kul när man kommer fram till resultaten och börjar nysta i förklaringar. Tror jag ska gå och läsa lite i min kvantitets-bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar