söndag 28 december 2008

God fortsättning

Ja, det här med felstavningar - inte bara på julbordet. Göteborgshumor. :-) Vi firade i lugn och ro och jag fick min julgran tillslut om än bara i 12 timmar. Julbön på julaftonsmorgon, vackert i vår lilla kyrka! Alla klaner var där, men jag saknade Jenny och Emma. Till och med Dahlbarks hade vågat sig dit och Janssons, där hon mamman, Anna skriver deckare ni vet. Alla var där. Väl hemma åt vi brunch, öppnade klappar och gick långpromenad. Det var en kristalldag, det snöade lite natten till julafton och på morgonen var det rimfrost och vitt puder över hela nejden. På promenaden runt bygden var det fantastiskt skönt, några minus och lite sol!

På juldagen tog vi det lite piano, jag, mamma och grannen med hund (Hermes alias Arne) gick en två timmars promenad tidigt på morgonen och fick se hela soluppgången över rimfrostiga skogar, ängar, gärden och fält. Vi gick förbi en av storgårdarna och hälsade på fåren, förbi nästa gård och hälsade på hästarna. Efter ytterligare någon kilometer på liten grusväg mellan gärden och dungar kom grannens hund ut till staketet och viftade på svansen. Genom skogspartiet och på andra sidan tog sig grannarna ut och slog följe bakom en bit på promenaden. Rödrosiga väl hemma tog vi en kopp tranbärste jag fått av mamman i klapp.

På annandagen kom en överraskning! På eftermiddagen, efter ytterligare en långpromenad med pappan som gick runt nedre skogsvägen och bakom Lennartssons gamla gård, tog jag mig ett bad hemma i badkaret. Jag låg där och bara njöt av en deckare jag snart läst ut (det börjar bli spännande på riktigt!) hörde jag att det knackade på på badrumsdörren. Jag stönade lite, men gick upp ur badet och ta-da, där stod Per! :-D

Helgen har spenderats både på lite mellandagsrea (ett par snygga svarta jeans för 400:-!) och på långpromenad, god mat, gott vin och mycket trevligt sällskap. Igår kväll spelade vi NE spelet, att jag inte kom på vad Andrew Lloyds musikal från sydamerika hette var bara pinsamt (jag har skrivit och komponerat ett helt pianoarr till "Don't cry for me Argentina"). Jag vann inte, men det gjorde inget. Lite senare såg vi andra delen om Selma på ettan och åt choklad.

Nu ska jag fara vidare och hoppas ni alla har haft en underbar jul och helg! God fortsättning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar