torsdag 29 januari 2009

Het ånga

Så sitter jag här med en rykande het cappuchino i handen (o mer om rykande het senare). Två kvinnor står och pratar i korridoren, jag hör "byte av rum" i en av meningarna. Plötsligt utbryter en av dem: "MEN DET SITTER JU EN PRAKTIKANT I DET RUMMET!" Eh, tänkte jag. Vad vill ni mig? Jag sticker ut huvudet och undrar vad det är frågan om. Hela den här rumsgrejen (en fick byta rum mot ett tomt rum och jag tog dennes plats i ett rum där det redan sitter en annan) verkar vara lite känslig. Men det ordnar sig. Den som sitter mittemot mig skvallrar om att de andra talar gott om mig, jag får lita på omdömet och min egen känsla.

Apropå rykande het. Visste ni att många brännskador hos barn inte alls beror på bränder? Kaffelatte kulturen hos unga föräldrar är en bidragande orsak till att brännskador hos små barn har ökat kraftigt. Hur? Barnen bränner sig på mammas och pappas heta muggar, blir nyfikna och stoppar ner fingret, får het ånga på sig... I och med dessa nya vanor utsätter man alltså barnen för större och fler risker, med följden brännskador.

http://www.alltombarn.se/sakertrygg/skydda-ditt-barn-fran-brannskador-8-tips-1.21316

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar