tisdag 6 januari 2009

Korrektur

Idag har jag suttit och korrekturläst hela vår uppsats. Jag har hittat stavfel, syftningsfel och osammanhängande text. Långa meningar, felciteringar och annat smaskens. Det kommer inte vara några problem att få exakt 40 sidor (nu är det 38), för när alla ändringar är klara kommer det se fint ut. Nu ska jag pausa och sätta mig med texten ikväll, när det är mörkt. För just nu vill jag ut! Jag tänkte åka till skolan och skriva ut ansökningshandlingarna till SIG. De måste nämligen vara på lådan imorgon. BAH!

Helgen som var, var riktigt trevlig. P hade hämtat ut sin nya bil (Peugeot 307 turbo diesel, kombi, svart metallic) och vi var bara tvungna att ge oss ut och provköra. :) Jag börjar få in tekniken, varje bil är sin egen personlighet vad gäller koppling, broms, växling och gas. Under helgen har vi hunnit svänga förbi Rosa och Niklas och deras sex veckors Hugo (som somnade sött i mitt knä), Henrik på hästgården (men fru Henrik var på arbetet) och alla fem hästarna (som klappades), Ps mamma med make och Denny med två busiga barn. Vi har lunchat på rådhuset i Uddevalla och sett på film. Jo, så i söndags var vi hos min bror (som hade kollegan med syster på besök) där vi lagade tacos och drack rött. En riktig myshelg blev det, där jag fått lära mig alla småvägar som finns norr om staden. När vi ändå hade vägen förbi, för vi hann hälsa på Tess på salongen också, tänkte jag hämta upp min fiol. Den var dock inte i sundet, men vad gör det. Den tar vi en annan dag.

Över och ut, jag ska ut i plusgraders blåsten (o vad jag inte är förvånad över pissvädret). Ge mig trettio grader kallt, en halvmeter snö och dunjacka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar