måndag 30 mars 2009

Non

PuL. Jag såg att mina bilder inte publicerades. Den ena visade bara ryggar, den andra var svartvit och suddig. Av välgrundade anledningar. Ändå kom frågan från redaktionen jag skickade den till - kan du mejla en skarpare bild och en bild med ansikten.

Non.

PuL och barn och foto och Internet. Det gör att man måste tänka. Jag hade inte möjlighet att skaffa föräldrarnas samtycke, så jag valde att gå runt. Fotografera ryggar, göra skarpa bilder lite oskarpa och leka med kontraster. Är jag minsta osäker så går jag hit.

Det är med andra ord enkelt. Fotografier på barn (enligt lagen barn) får inte publiceras på Internet om man kan identifiera barnet - kan man identifiera det ska man ha samtycke från någon som är införstådd i vad ett samtycke innebär som är ansvarig för dess rättigheter, dvs. målsman. Så svaret är enkelt - om inte alla föräldrar står beredda att säga ok.

Nej. Helt enkelt nej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar