torsdag 19 mars 2009

Sist in och först ut att få nya erfarenheter

En biljard saker händer alltid samtidigt. Och just nu känns det mest rörigt, fast jag är övertygad om att det löser sig till det bästa. Jag måste bara ge det lite tid.

Jag har precis blivit hemskt varse om att sist in först ut inte är ett begrepp man vill veta den faktiska innebörden av. Men så har jag blivit varse om dess innebörd, som ni säkert förstår. Det betyder att jag letar - som en idiot - efter någonstans att ta vägen i jobbdjungeln. För utan en inkomst i sommar så blir det mer än kärvt. För att rädda mitt skinn och för att få en nödlösning på den faktiska ekonomiska kris det innebär för ett singelhushåll att förlora sin enda, faktiska inkomstkälla när man inte har rätt till A-kassa, har jag gjort en sen anmälan till ett antal sommarkurser. Det är heltid över hela sommaren och det känns inte riktigt som det jag planerat för. Men det ger möjlighet till lån. Så lycklig jag blev när det fanns sommarkurser jag faktiskt har nytta av sen! Jöken (juridisk översiktskurs), administrativplanering m.fl.! Det känns bra att inte slänga lån i sjön iaf.

Jag hade planerat Frankrike, sommarstugan, båtfärd på Vänern, lite resande runt i Sverige... Tji. Men jag tror också att det kan bli den bästa sommaren i mitt liv. Se möjligheterna. Att resa runt ett gäng i Sverige behöver inte bli så dyrt, man känner alltid någon i de större (och mindre) städerna man kan sova hos en natt. Båtfärd på Vänern behöver inte heller kosta skjortan och en helg i sommarstugan behöver egentligen inte innehålla mer än gratisbad i havet, färskpotatis och matjes.

Som sagt, visst kastar det ikull en del - men det ger också nya möjligheter att få helt nya perspektiv och erfarenheter. Nytt jobb ger nya vägar och ger mig bredare kompetens. Dessutom skiner solen och krokusar står i full blom!

1 kommentar:

  1. LAS är direkt värdelöst! men det är bra att du väljer att se det positiva i saken i alla fall!

    SvaraRadera