söndag 17 maj 2009

Felkörning, tappat tanklock, tankomat som inte tar kort och bortglömd plånbok

Helt färdig. Vi hade en riktigt skön arbetsdag nere vid sommarstugan. Eva rensade lite rabatt och stod för servicen. Grabbarna körde skräp och lagade grinden och jag susade över hela gräsmattan med en handjagare i mossan. Om man först kör klipparen åt ett håll för att sedan klippa på andra ledden blir gräset jämnare, mattan finare och allt liknar en golfgreen. Då gräsmattan är helt enorm (jag skojar inte - enoooorm) tog det mig mellan 10 och 14 att klippa allt. Och den svullna handen blev inte bättre - men det är så roligt att klippa gräs (sedan klämskadan och den inre blödningen förra helgen)! Så fick jag köra lite trimmer vid muren och grinden, för att sedan rensa rabatten på framsidan från diverse ogräs.

På kvällen for vi till svärföräldrarnas hem för att grilla och se (lyssna) till melodifestivalen. Topp tre favoriterna var självfallet operan, den tyska bordellåten och de norska fiolerna. På fjärde plats kom Portugal med pridefärgerna. Jag somnade till bidrag 21, hur jag nu kunde göra det - för det var hemskt. Men så var det. I morse blev jag varse om det fyspass jag genomfört i trädgården dagen innan, men Per slog på kaffet och jag vaknade av bara doften. Efter biltvätt- och städ samt brännässlerensning av stenröset for vi in mot staden.

Bror min landade på flygplatsen efter två veckor i Frankrike på jobb och vi åkte och handlade. Inte nog med att vi körde fel så; vägrade alla hans kort att fungera när han skulle tanka, han glömde skruva i tanklocket i frustrationen över att inte kunna tanka, vi fick vända och leta rätt på det, väl inne i mataffären vid kassan hade han glömt plånboken i bilen och när vi skulle köra ifrån tankstationen (där det faktiskt gick att betala med kort) glömde Per att stänga dörren. Hur man nu glömmer det? Det spelar ingen roll för chili con carne grytan med ris smakade gudomligt tack vare mästerkocken Per. Vinet från Frankrike passade bra till och smakade riktigt bra det med. Jag behöver komma i säng tidigt för att hinna med allt innan torsdag morgon!

Nu är soffan hämtad av en vänlig själ och blommorna transporterade till nordligare breddgrader och jag känner mig redo för en kväll i en fåtölj med en god bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar