onsdag 10 juni 2009

Fort Knox-tvättstugan del II

Jaha. Så var det tvättid i dag igen. Egentligen bokade jag en tid i går, men jag hann inte tvätta, så jag bokade om den till i dag. Tydligen inte. Jag tittade på blipp-blipp displayen där nere i "tvättavdelning 7": jag hade inte bokat nåt. Men, jag hade tur och "min tid" var ledig. I dag blev det tvättstuga nummero ett (av två inom tvättavd 7). I nummero ett fanns även ett torkrum (hoppsan!) och helt nya maskiner. Det längsta programmet var på 40 min, men då maskinen väger tvätten kan det kortas. Vägningen gör det också möjligt att lägga i en korrekt mängd tvättmedel. Vilka finesser! Jag är chockad! Eller glatt överraskad.

Jag börjar tro att vi bor i ett spindelnäste. Inom loppet av bara några dagar har jag dödat tre spindlar. Stora spindlar (enligt svenska mått mätta). Är det för att vi bor i källarplan eller för att vi har lägenheten full av kartonger? Jag tror det är en kombination. Kartongerna ska packas upp o-m-g-å-e-n-d-e vid flytten den 27:e.

Efter telefonsamtal med denna gaggiga gubbe som repade vår bil nekade han all kännedom om saken. Ord står mot ord och vi orkar inte bry oss. Försäkringsbolaget uppgav att självrisken var 3400 kronor. Lackverkstaden uppgav att priset för att beställa den nya delen, lacka och byta ut den var 1300 kronor. Vi hoppar försäkringsbolaget. Vi hade tur i oturen att det blev så lindrigt som det blev. Det kunde ha varit så mycket värre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar