fredag 5 juni 2009

Fux med lykta

Golden Light. Eller Lightning. Eller bara Lille. Min halvblodsprins (ja, jag längtar efter Harry Potter och halvblodsprins-premiären) är 13 år. Han är fux med lykta och lite vitt under magen. Han har dessutom lite vitt på storlek 5-hovarna. Han mättes till 170 cm när han var fyra år och jag når inte att slänga på sadeln. Hihi!

Han är fromm som ett lamm och gullig som en teddybjörn. Trots att han är en häst. Han har schvung i steget, är pigg och alert och hans ägare tränar och tävlar i dressyr på honom. Och han är min att skötas och ridas en eller ett par gånger i veckan.

Det bästa han vet är att ta ner huvudet i lagom höjd så att man kan klia hans öron. Han tar ner huvudet och gapar stort när tränset kommer. Han blir glad när man spänner sadeljorden och han lyfter villigt på hovarna när det ska kratsas. Han är inte kittlig någonstans, han är inte rädd för vatten och han kommer fram när man närmar sig hagen.

Vilken sköning till häst! Men även solen har sina fläckar - han är inte ett dugg trafiksäker. Och kommer nog aldrig att bli igen efter en tidigare krock med traktor. Men det goda väger upp och han är bara så så så söt! Lite som Tiggelitiger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar