söndag 7 juni 2009

Mer champagne!

Så fantastiskt skönt! Efter lite missförstånd i fredags (där få saker blev som jag planerat) så blev det überbra tillslut. Jag fick träffa Marie en hel förmiddag vilket var helt enligt planen. Men sen... Slutseminariet var tydligen dagen innan (något jag tappat bort på vägen), jag fick skriva en komplettering i biblioteket i Linné och fick där skäll av bibliotikarien som inte ville att jag skulle sitta själv i ett grupprum. "Det är till för grupper." Mina argument att alla (ALLA) andra grupprum var lediga, att det var fredag eftermiddag, att biblioteket nästan var tomt, att jag faktiskt tog examen den dagen och att jag de facto var klar inom 30 minuter bet inte. Hon var nog bara bitter.

Väl klar drog jag till min bror som utlovat sushi. Jag var lite tidig så jag tog en fika ett stenkast bort från hans kvarter. Jag väntade och väntade... Men ingen bror. Så ringer han och säger att han är sen. Ja, ja, shit happens. Ringer Per, och han kommer inom en timma. Men fiket stängde så jag gick till den lokala puben. Drack en mycket god Spitfire och blev sedan hämtad av Per.

Ner till sommarstugan lite söder om stan, där bror min mötte upp. Vi skålade min examen i champagne (en ännu godare sort denna gång), grillade ekologisk entrecote, åt färskpotatis, honungsmarinerad färsksparris och kryddig bearnaise. Jummy. Jag dog i sängen någon gång strax innan tolv, då mina fem sömntimmar tidigare inte riktigt räckte. De andra två delade en bibb rödvin.

Nationaldagen firades med pompa och ståt (och ett dansband?). Jag körde. Vid firandet mötte vi upp Niklas och Rosa och lilla, lilla Hugo (6 mån o 2 veckor). Så shööt! Jag höll, vi dansade Hugo och jag, busade och gungade till musiken. Vilken goding. Per fick en liten medalj av Hemvärnet och jag fick champagne och choklad av svärföräldrarna för min kandidat.

Och i veckan ska jag ta hand om Lillen måndag till torsdag. Skål!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar