måndag 20 juli 2009

Stort semesterbehov

I behov av semester. Efter att ha trott att det var järnbrist (Blutsaft 2 veckor = ingen effekt), sömnbrist (9 tim sömn/natt i en vecka = ingen effekt), något annat näringsämne-brist (varierad kost = ingen effekt), depression (jag är ju nöjd med livet?) motionsbrist (jag har börjat motionera mera = ingen effekt) och glutenintolerans (det är sedan länge konstaterat att så inte är fallet), kaffebrist (många koppar per dag = ingen effekt) så har jag kommit fram till att jag lider (och jag lider) av semesterbrist. Jag har inte haft en sammanhängande ledighet på fyra år. Någon vecka i stöten, ja. Men lång tid - nej. Jag är trött jämt och det är sjukt jobbigt. Speciellt när man har ett jobb där man ska vara pigg, på gång och alert hela tiden. Att mannen i huset precis påbörjat sin semester gör det inte bättre. Nu är jag gråtfärdigt mycket i semesterbehov. Patetiskt. Buhu buhu. Livet är inget jävla handikapp-os. Bit ihop och gå vidare. Snart är jag ledig en hel vecka.

Vad som kommer som gott ur detta är att jag kan ta ut semester i vinter och åka på skidresa med mannen. Det är nästan bättre än äckelvärme och en massa brännande sol som gör en varm och röd. Jag vill ändå bara sitta i skuggan på somrarna. Fast just nu skiter jag i vilken årstid det är, jag behöver vara ledig. På riktigt.

1 kommentar: