fredag 27 november 2009

Lussekatten

Lussekatten är bakad - han blev hur god som helst. Kesella, Fibrex, vit sirap och mandelmassa är hemligheten! Nu ligger det 40, nåja, nästan... 36 lussekatter i frysen (4 st försvann på något magiskt sätt strax efter att de hoppat ut ur ugnen).

I år blir det en riktigt julig jul, för vi vill ha det så. Det blir lussekatter, mjuk pepparkaka (hårda är alldeles för dryga att göra även fast jag har ett bra recept som inkluderar en frys och en osthyvel), hemlagad grillad julskinka (oh yes, vedgrillen ska fram på dan före dopparedan!), min brors Jansonsfrestelse (med hur mycket ansjovis som helst), Pers übergoda köttbullar, Apotekets senap, Pers rödbetssallad à la mormor, revbenspjäll och för jössenamn papas sill! Proteinstinn? Japp!

Det blir julbön på morgonen i den lilla mycket gamla kyrkan tillsammans med familjen och socken. Julefrukost, klappöppning, julaftonspromenad, Kalle Anka, julbord och glögg i orangeriet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar