fredag 13 november 2009

Nej tack!


Så är det. Äggallergiker och spädbarn kan idag inte vaccineras. Det är mitt ansvar att inte göra dem sjuka. Det är, som jag ser det, allas ansvar att inte sprida den vidare.
Av 2,1 miljoner hittills vaccinerade i Sverige har endast 1500 rapporterat in biverkningar som var förväntade. 76 av dem som rapporterade in var allergiska och 133 av dem hade neurologiska besvär. Läs mer på Läkemedelsverkets hemsida.

Allt det betyder för mig är att mina antihistaminer ska vara redo i samband med vaccineringen. Jag hade ont i armen efter TBC vaccinationen också. Vem bryr sig om lite armont i förhållande till att man kan smitta spädbarn och allergiker som inte kan vaccinera sig och därför måste lita på att andra gör det? Jag kan stå ut med en dags ofarlig feber.

Jag kan känna med allergiker som inte själva kan vaccinera sig. Ständigt får man lita på att omvärlden har en sådan empati att de väljer att skydda en. Allt ifrån parfymerade herrar och damer på stan för astmatiker till jordnötssnaxande i baren för jordnötsallergikern till alla nickelprodukter för nickelallergikern till alla dessa hundar som dräller för pälsdjursallergikern.

Kanske är det för att jag själv är beroende av andras välvilja?
Go Sverige - go!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar