tisdag 1 december 2009

Första advent, hallelulja, födelsedag och julkalendern!

I lördags var det dags att fira mamas födelsedag! Glögg i växthuset (le grande orangeri), pappas meny med fläskfilé och mangoefterrätt avslutades med kaffe och Herman (kakan).

På söndagen var det dimma lika tjock som mitt duntäcke. Von Erikssons köttdjur (läs små tjurar) hade rymt och spännigen på söndagsmorgonen tätnade. Mama med promenadsällskap vallade (jagade) djuren, jag och Per hann dit med gummistövlar lagom till dess det var över.

Under förmiddagen tog vi en tur ut till Herrgården för att gå en tur. Dimman över ån var oslagbar, diset mellan träden och solen som bara syntes som blek vattenfärg på himlen. Det var helt otroligt fint!

Vi fick ruscha hem i ilfart, jag skulle sjunga med domkyrkokören på kvällen! Händels Messias har övats hela hösten och resultatet? Fantastiskt ljuvlig musik! Allt avslutades med Hallelulja som inte gick att ta da capo - hur skulle det låta?

Imorse hade älsklingen satt väckarklockan lagom till radiokalendern. Den verkar mycket bra måste jag säga. Som Mysteriet på Greveholm eller Harry Potter, fast i radioformat! YAY! Jag har länkat till den här intill.

1 kommentar:

  1. åh, det låter alldeles, alldeles underbart! fick helt plötsligt cravings på mjuk pepparkaka, mmmm. saknar dig!

    SvaraRadera