söndag 6 december 2009

Gööör gött!

Oh la la. Fredag: absolut hemmakväll med mys. Precis vad jag behövde, för jag somnade klockan åtta och vaknade fjorton timmar senare!

Lördag: hemlagad laktosfri risgrynsgröt laddades upp inför........julklappsshopping! Alla (nästan) klappar blev inhandlade, liksom ett antal olika julklappspapper (ungefär 7 olika sorters), snören, små klappkort och annat mys. Fem timmar julhandel med obligatorisk laktosfri (mycket laktosfritt nu) cappuchino! JA! Väl hemma slogs det in klappar på löpande band och jag hade hittat en sån där grej man kan fransa upp snören med. :-D På kvällen drack vi en varsin Närke slättöl (eller två) och åt en bit mat. Jag har hittat en annan god kaffedrink som heter CaféCalypso. Helt otroligt gott! Har inte druckit mörk rom och cola på en halv evighet så en sån slank också ner.

På söndagen var vi ute i stallet, jag skulle rida och herr P skulle promenera bredvid. Jag skulle, dagen till ära, bevisa för min hästlivrädde sambo att hästar minsann (!!!) inte är farliga! Enligt plan red vi igenom stallplanen (gigantisk) och mot ridspåret (typ som elljusspår fast bara för hästar med ackompanjemang). Precis där spåret börjar står en grönmålad träskylt med en karta över området. Han har aldrig reagerat förut på den där dumma skylten. Men idag, bara för att jag skulle bevisa hästars olivsfarlighet för herr P kastade sig häst(jäveln) bakåt, åt sidan och uppåt på samma gång. Jag satt kvar oväntat länge innan jag mjukt landade i ett vattenfyllt dike, herr P gömde sig i första bästa tomma hage och häst(jäveln) rusade mot ridhuset och stallbacken (och vägen). I övrigt gick ridturen bra, jag är lite öm i högerbäcken (höhö, det var ju vattenfyllt) och herr P är mer rädd för hästar än innan.

Dagen till ära har vi firat St Nikolaus med familjen Holländare. Det var hur kul som helst! Soppa, bakelse och en jätterolig julklappslek! Nu ska jag vila upp mig efter helgens bestyr och läsa nya numret av Tidningen Språk!

1 kommentar:

  1. Stackars sambo! Att hästar faktiskt ÄR livsfarliga kunde jag ha berättat för honom innan... Bli rädd för en skylt? Dumma djur! :P

    SvaraRadera