lördag 2 januari 2010

Borta bra men hemma bäst!

Vi har haft två riktigt trevliga veckor ute på rull. Rosa och jag hade hur gemyt som helst på nyår! Middagen blev fantastiskt god, ostsåsen speciellt uppskattad, liksom brödet. Idag ska lagas fiskgratäng. Inte enkelt, men gott. Det finns en historia bakom den här fiskgratängen..."enkelt men gott" heter den.

Det begav sig på den tiden då mina farföräldrar kom över på söndagsmiddag, jag var väl i yngre tonåren. Fisk var ett särskilt uppskattat tema under dessa. Så en söndag bjöd mina föräldrar på fiskgratäng. En sån där med urbenad och filéead vitfisk, vit ostsås, hemlagat potatismos, dill och handpillade räkor. Allt var gjort från scratch. Så sätter vi oss till bords efter en hel förmiddags matlagande, gratängen med tillhörande sallad och hårtbröd (det var på den tiden hårtbröd var en självklarhet på middagsbordet) serveras. Farfar vänder sig till mor och far i huset och utbrister på nasalt uppsalamål: "Ja, så enkelt men gott!"

Tror du att det var någon som efter 5 timmar i köket bara ville slänga servetten och gå? Oh yes.

Så ikväll blir det "enkelt men gott".
Over and out

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar