måndag 4 januari 2010

Fördomsfullt om kvinnor och bilar

Mission: tvätta bilen inför att jag ska med den imorgon till bilprovningen.

På macken undrar expediten (kille, såklart) vad jag har för reg. nummer. "Ehum. F-någonting, eller tror jag." Killen, som verkar van vid vimsiga (tjejer) som inte kan reg. nummer på bilen de framför frågar vad det är för bil jag kör. "Ehum. En Peugeot." Jaaaa...tycker killen - det finns det många av. Måste man komma ihåg allt frågar jag mig.

Jag får en tvätthall, men behöver lite avfettning och svampar med schampoo i och sånt. Så jag strosar i butiken och undrar hur det kan finnas så mycket flaskor, burkar och grejer till plåtskalen som puttrar utanför? Jag hittar - till slut - äntligen något som liknar avfettning, hittar inga svampar så jag går tillbaka till kassan. Ställer flaskan jag hittat på bänken och killen tittar på mig, på flaskan och sen på mig igen. Han säger att det nog inte var det där jag skulle ha, det där är tydligen sommar-avfettning jag fått tag i. (Finns det årstidsavfettningsmedel också - o.m.g!!) Han pekar och visar var vintermedlet står och svampar. Så jag ställer tillbaka och plockar nytt. Phew. Så mycket trassel. Artigt och vänligt berättar han också för mig vilket som går först i tvätteriet (jag låter bli att nämna att jag rekondat bilar på rekondfirma - men det var bara insidan iof). Väl i tvätthallen, efter att ha avfettat bilen med vinteravfettningsmedlet (lååångt ord), river jag upp svamparna och slänger dem i en hink. BAH! Det är inget schampoo i svamparna och jag ooorkar bara inte gå in igen, så jag ger mig på Pers überschampoo för proffs som ligger i bakluckan.

1 timma senare är jag faktiskt klar och bilen ren igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar