måndag 1 februari 2010

Musik och Marimekko

Musik! Jag har äntligen hittat något riktigt bra! :-D http://www.thebaseballs.com/
I helgen gjorde vi grannstaden, vi åkte till Picassoskulpturen, gick en runda på stan, gick på vernissage på konstmuseet och - tittade förbi Mio.

Vi har tänkt införskaffa en mörk ryamatta, håll det i minnet. Inne på fyndavdelningen strosar vi runt bland möbler, balkonginredning och kuddar. Och så finns där mattor. Jag börjar bläddra i den stora ställningen och vet ni vad jag hittar? En handtuftad ullmatta, 160 x 220 cm, vit botten och med fyra röda (fejk)Marimekko blommor! Säljaren kommer förbi och undrar om vi behöver hjälp, vi har slagit oss ner på mattan och börjat fundera över hur mattan skulle kunna se ut i vårt vardagsrum. Jag hasplar ur mig att vi egentligen tänkt oss en mörk ryamatta och säljaren...ja han tappar hakan och stammar fram: "annorlunda".

Efter en nypa funderingar köper vi faktiskt mattan (för 1000 kr istället för 3000 kr) och vi kunde inte ha blivit mer nöjda! Den är nu fantastiskt fin i vårt vardagsrum.

2 kommentarer:

  1. Haha, Baseballs! Mamma har tjatat om dem sedan i fredags då hon såg dem på Skavlan. Äntligen fick jag sett vad de är för några - grymt bra ju!!

    SvaraRadera
  2. Hur bra som helst love! Jag köpte skivan igår - det är bra betyg!

    SvaraRadera