söndag 7 februari 2010

Ryggar som dödar och småproblem

Min ryggvärk skulle kunna döda vem som helst. Och jag vet inte vad det är. Jag tränar (nåja mer och oftare kan man kanske alltid träna) och har en ergonomisk arbetsställning med specialstol och höj-/sänkbart skrivbord. Likförbannat har jag så ont att jag inte sover ordentligt. Smärta!

Imorse vaknade jag av en överraskning - istället för SvD på hallmattan låg...DN?! Va? Eh. Jo, men tack fast nej tack? Efter att jag bokstavligt talat kallat NWT (Nya Wermlands Tidning) för en bra tidning om man är (1) inföding i landskapet värmland, (2) är så korkad att man inte vill veta vad som händer utanför länet och (3) har behov av att få nästan samtliga nyheter lokalt vinklade så sa jag upp den. Givetvis ska man allra helst uppfylla samtliga tre kriterier för att finna den riktigt bra. Jag upplevde mig (konstigt nog?) inte vara målgrupp för tidningen utan valde således att säga upp prenumerationen för ett byte till SvD. Så imorse - då kom den inte! But why? Besviken! Men DN fick duga. Men en tanke slog mig: vilka världsliga problem! Haitis katastrof, Afghanistans offer (så sent som idag två svenskar döda), HIV-smittan i Afrika...och jag gnäller om att jag (1) inte fått min tidning och (2) fått en annan helt okej dagstidning istället? Vilken värld lever jag i? Är det dags att lyfta blicken kanske och se till att läsa tidningen istället...

Jag funderar på att läsa vidare, alltså på universitetet. Men jag har så svårt att bestämma mig, jag skulle kunna läsa precis hela livet. Svenska, foto, bildbearbetning, retorik, pedagogik, psykologi, språkvetenskap...herregud. Att ge mig en universitetskatalog är som att ge mig en gigantisk påse med Haribo's persikor. Du vet Marie hur mycket jag bara äääälskar dem! En gång på ridläger köpte jag upp hela den lokala kioskens förråd med dessa persikor. På bara två dagar. Det var många persikor.

Jag ska knäcka lite i ryggen, kanske köpa en påse persikor som plåster och faktiskt läsa tidningen som kom idag?

1 kommentar:

  1. Haha, jaaa jag vet hur mycket du älskar dem. Ger man dig en påse så vill du bara äta upp den NU! :) puss söt

    SvaraRadera