tisdag 6 april 2010

Volter inombords

Jag står där och tittar och funderar. En tavla. Lite grå, lite kantig. Inte det mest färgglada. Ett porträtt. Ganska naturtroget. Undrar vem som målat? Picasso? Pablo Picasso?

Jag blev förvånad, helt ärligt. Inte för att jag sett många verk av Picasso i mitt liv, men nog har jag sett en affisch, något i en bok och lite i skolan för att känna igen konsten på ett ungefär. Men inte den här. Per, jag och min bror bestämde oss för en dagstur till Louisiana och utställningen Färgen i konsten. Vi var där precis när det öppnade och insöp hela atmosfären. Där fanns mycket samlat. Miró, Van Gogh, Picasso, Warhole... Alla du kan tänka dig som målat med färg! Ja, nästan i alla fall.

Upplevelsen blev som ett fyrverkeri. Helt makalöst. Miró är en favorit. Det är bara att bildgoogla så förstår du mig kanske. Eller så gör du det inte. För mig är det volter inombords.

Förutom Miró kramade vi mormor, sa hej till ett födelsedagsbarn på Torsö och busade med brorsbarnen. Bland annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar