lördag 22 maj 2010

Jag bor inte i Sverige, del I

Det är sant. Jag bor nog inte i Sverige. Det är bekräftat. Idag har vi inhandlat balkongmöblemanget. Vitmålade trämöbler. Ett ordentligt kvadratiskt bord och två helt okej stolar. Så sitter jag här med min CAP&DESIGN, mitt vita alsacevin och viftar med tårna. Det är då det händer.

Från idrottsplatsen ett kvarter bort (visst är det lägligt att vi bor så nära idrottsplatsen när vi båda är så genuint ointresserade, om man nu kan kalla det genuint. Här i denna delen av icke-Sverige kan man nog kalla det genuint att vara icke-intresserad) ljuder det ur högtalarna. Det är någon som bestämt sig för att sjunga, pingstafton till ära. Eller så var det kanske för att det icke-svenska laget vann matchen. Vad det nu är för sport som pågår därborta. I det sjabbiga ljudet hör jag "AAAAAck VÄÄRMÄLAND Du SJÖÖÖNA..."

Inte du gamla du fria, The winner takes it all eller något annat jag hade förväntat mig. Så påminns jag av mannen: vi bor inte i Sverige. Varpå skaraborgsflaggan hastigt åker ut på balkongen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar