måndag 7 juni 2010

Är med String!

Anton tog studenten i fredags! :-D Det var riktigt roligt, trevligt och fint! Utspring, flakåkning och allt som hör till. Mormor hotade med att strippa vid middagsbordet, Tiger kopplade av på Antons kostym (hår, ja tack!) och jag hade lagat mat till halv två natten innan.

På lördagen strosade vi runt på stan, tittade lite och drack en kopp kaffe. Söp in lite atmosfär och snubblade runt på ojämna kullerstenar. Jag och papa åkte på mission på eftermiddagen till ett dödsbo. "Ta vad ni vill ha" var mottot. Flera tusen boktitlar prydde väggarna... Alla klassiker fanns där, bland annat Selma Lagerlöfs alla verk inbundna i läder. I arbetsrummet fanns det böcker för en livstid - och de stog i en Stringhylla om fem sektioner! FEM! Från golv till tak. Den blev också med. I garaget fanns oljefärger, terpentin, råpressad linolja, dukar, skissblock, målarpallar, penslar och stafflin. Bilderna är lite suddiga i kvällsljus med mobilkamera.

I söndags låg jag dubbel i potatislandet. Nu är det rensat och vattnat. Bara att vänta till efter midsommar. Solvarm, färsk sommarpotatis av sorten Early Puritan. Vit och örtig i smaken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar