torsdag 15 juli 2010

Gubbigt tillbehör

Mama gör världens godaste grilltillbehör och det spelar ingen roll om man grillar grönsaker, vitt eller rött kött eller fisk. Det är hur gott som helst till den där rökiga smakten, oavsett.

Det kanske låter märkligt - men våga prova!

Jordgubbssallad
Beroende på hur mycket man äter av den, men 1 liter gubbar blir ungefär 4-6 portioner

1 liter jordgubbar
Minst en salladslök, eller annan mild lök
En kruka basilika
Balsamvinäger
Olivolja
Svartpeppar

Skär jordgubbarna i skivor, lägg i en skål. Hacka löken fint. Klipp basilikan. Blanda ihop allt med olja och vinäger. Krydda med nymalen peppar. Låt stå i kylen 1 timma. Servera till grillat!

Idag är en sån där dag då jag inte vill sitta inne. Ikväll blir det picknick på klipporna någonstans, medan tävlingar pågår på arenan (väldigt nära där vi bor). Som alla vet är vi båda två väldigt ointresserade av de där evenemangen och ska därför avnjuta solnedgången på trevligare ställe! Kanske med en jordgubbssallad...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar