fredag 27 augusti 2010

Florence Nightingale är död

Florence Nightingale dog den 13 augusti 1910, då 90 år gammal. Varför har jag tagit reda på det? Inte bara för att farmor beundrade Florence, utan också för att jag fått ett märkligt erbjudande. Som de allra flesta vet söker jag jobb inför våren och hittade ett, som jag tyckte var mer än okej.

I samtalet jag hade med företaget i fråga i onsdags var jag välkommen på intervju. Samtidigt berättade man att jag, om jag gick vidare, skulle gå en fem veckors kurs i Stockholm, måndag till fredag, heltid. Under denna utbildning skulle ingen ersättning utgå, den kom först när man började jobba med handledare... Fem veckor utan lön i Stockholm? FEM? Florence Nightingale är död och inte har jag sökt mig till någon frivillig organisation för frivilligarbete. Hur kan en internkurs inte vara gratis för den som deltar? Hur kan man hävda att man inte får lön under de fem veckor man måste genom deras internutbildning? Hur kaiko får man bli?

Jag går gärna på intervjun, berättar att det är mig de vill ha - men att jag inte är gratis. Dags att faktiskt gå med i facket, nu ser jag ett användningsområde. Eller så skiter jag i att ta jobbet även om jag skulle bli erbjuden. Hyror betalar sig inte själva. Florence Nightingale är död. Sen hundra år, typ.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar