söndag 26 september 2010

Bruka aldrig våld mot maskinen

En kväll i tvättstugan. Grannen som haft tvättstugan före mig hade inte behagat plocka ur varken torktumlare eller torkskåp. Oh well, vid halv nio insåg grannen sin miss, si så där 2 ½ timma senare. Jag drog igång en maskin (den andra är sönder och reservdelar är beställda för 10 dagar sedan men, vem har bråttom?) och gick med bestämda steg in i mangelrummet bredvid.

Manglandet är en utdöd konst. Hur gör man? "Bruka aldrig våld mot maskinen" stod det på en fint laminerad lapp. Jag gissar att några före mig hamnat i situatiner med mangeln som resulterat i våld. Våld mot maskin. Kan man bli dömd för det? Jag bestämde mig för att mangeln och jag var vänner med hopp om att våld löser allt inte skulle bli aktuellt. Någon utförligare instruktion hur man faktiskt skulle bruka maskinen utan våld var tydligen inte aktuellt. Learning by doing gissar jag. Mormor var är du?

Det är en halv vetenskap. Undrar om man kan läsa 7,5 hp mangelkunskap på universitetet? I need it. Mormor!!

Efter en smärre brottningsmatch med ett gigantiskt lakan som bara inte ville bli slätt, inte ville vikas och absolut inte ville bli sträckt övergick jag till berget med kökshanddukar. Var är du mormor? 29 stycken kökshanddukar senare började jag få in snitsen. Några blev mindre bra andra blev mer bra, ungefär som när man steker pannkakor. De första ser alltid, på något märkligt sätt, ut som grevéostar.

Fem timmar senare och linneskåpet ser ut som himmelriket, några grevéostar och några riktiga pannkakor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar