lördag 25 september 2010

Det som inte syns finns inte

Märkliga människor och företag.

Jag kontaktade en biokedja och påtalade ett problem för dem som jag stött på.

I deras tätt slutna salonger äter folk godis som de köpt i kedjans biljettbutik. Helt rätt - bio och godis hör liksom ihop. Men det är inte vilket godis som helst, kedjan har valt att sälja jordnötter med chokladöverdrag [tydligen förmildrande omständighet enligt företaget].

Jordnöten är den mest allergena produkten i hela världen. I värsta fall kan någon med riktigt svår jordnötsallergi drabbas av allergisk chock med dödlig utgång bara genom att vistas i samma rum som någon som öppnar en påse som innehåller jordnötter.

I och med att kedjan inte sett detta som ett problem så kan man inte lösa frågan. Vill man inte så kan man inte. Att man inte stött på problemet kan jag inte riktigt begripa - vad sorterades mina synpunkter som?

Man hävdade vidare att just denna jordnötsprodukt var så populär som biogodis att man inte kunde ta bort den. Man hade däremot, för allergikernas skull, valt att inte sälja vanliga nötter i lösvikt (de kanske har missat att vanliga affärer aldrig säljer jordnötter i lösvikt). De har i alla fall valt att inte sälja i lösvikt - trots att detta "är en otroligt het produkt i dagligvaruhandeln". Cigg är som bekant också poppis, men inte är det okej att röka på krogen för det.

Som sagt, de hade aldrig stött på problemet med jordnötter i sina salonger. Och inte har jag något svar på vad de kallar min påtalan om problemet? Sannolikt finns det inte, för det som inte syns det finns inte. Ungefär som dammet man sopar under mattan.

1 kommentar:

  1. darl!

    http://matrepubliken.se/2010/september/tusenkalorier-kakor.html

    du kanske kan byta ut jordnötssmöret mot något annat kladdigt? typ någon nötfri variant av nutella, om du förstår vad jag menar. eller så kanske man kan smälta marshmallows och ha i? prova och återkom med recept!

    SvaraRadera