lördag 11 september 2010

Kära Svenska Dagbladet

Efter att ha tröttnat postade jag detta brev:

Karlstad, fredagen den 10 september 2010

Kära Svenska Dagbladet,

Först vill jag understyrka vilken superb dagstidning ni producerar varje dag! Varje morgon jag vaknar kan jag förvänta mig en välarbetad dagstidning med intressanta reportage, recensioner, nyhetsartiklar, debatter, fantastiska fotografier och mycket mer.

Det är en av dagens små höjdpunkter att i morgonrocken plocka upp tidningen från hallmattan, slå på kaffebryggaren, sätta mig vid köksbordet, dela upp tidningen och börja med kulturdelen. Jag börjar gärna bläddra baklänges och flinar ibland åt Zits.

Dessvärre måste jag nu författa det brev ni nu håller i er hand. Ibland händer det att dagens första höjdpunkt med den superba dagstidningen uteblir! Det beror inte på att jag vaknat för tidigt, för jag är en riktig sjusovare. Det beror inte heller på att jag bedrivit otukt och på det sättet ej vaknat i hemmet om morgonen, då jag lever lyckligt med mitt livs kärlek. Det beror inte heller på att hunden tuggat sönder den, då vi icke äger pälsdjur (farmors gamla lammullspäls i garderoben räknas ej). Det beror inte heller på att min syn är för dålig (nåja lite översynt är jag nog) men inte ser jag så dåligt att jag skulle missa en av dagens höjdpunkter!

Nej, säg det beror på att min dagstidning drabbats av en sjukdom. Den lider, ganska ofta numer, av något som kallas driftstörning. Huruvida ni, som producerar denna superba dagstidning som Svenska Dagbladet är, kan bota min tidning vet jag intet om. Min önskan är dock att ni finner ett botemedel mot denna ihärdiga sjukdom, så att jag fortfarande har en möjlighet att vara en nöjd prenumerant.

För, förstår ni, sjukdomar är mycket smittsamma och just driftstörningar kan lätt sprida sig till prenumeranten. Utsätts prenumeranten allt för ofta för denna farliga sjukdom försvinner prenumeranten! Poff! Puts väck!

Så jag ber er, att å det snaraste, finna en lösning för dagstidningens mycket farliga åkomma!

Er (än så länge) tillgivna prenumerant

Edith

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar