onsdag 6 oktober 2010

Dagens ord: utbildning

Dagens obegripliga: noblepriset i kemi. Helt ärligt, jag känner mig fortfarande korkat inom just detta ämnesområde. Trots att jag försökte hänga med i förklaringen måste jag medge att jag såg rätt blåst ut när jag satt där med halvöppen mun och 30 sek senare inte kunde minnas ett enda ord.


Dagens överraskning: min fästman kom hem bara för att titta till mig!

Dagens söta: en talgoxe gjorde mig sällskap ute på balkongen bland pelargonerna.

Dagens meningslösa: det här modellprogrammet från USA som försöker slå in i tjejers huvuden att de inte duger som de är. Jag blir så less, så uppgiven. Tur att jag har min kurs på universitetet i genus och jämställdhet, annars hade jag behövt ringa upprörda-edithars-behov-av-att-skrika-av-sig-världens-orättvisors telefon. Och apropå det, såg någon Debatt igår? Okunskap är boven och orsaken till mycket. Jag tror på utbildning. Jag brinner verkligen för allas rätt till utbildning. Igår kunde jag för första gången verkligen sätt fingret på det. Utbildning. Utan utbildning ingen ödmjukhet, ingen förståelse, ingen tolerans, ingenting!

Dagens ord: utbildning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar