måndag 11 oktober 2010

Du hittar inte bättre kladdkakerecept

Min fästman gör den godaste kladdkakan i hela världen. Det mycket välanvända pappret där receptet är nedklottrat slår alla rekord. Serveras helst som den är, men gillar du grädde så kör gärnet.

50 gram mörk jordnötsfri blockchoklad
3 dl vetemjöl (funkar med glutenfritt mjöl också)
2 krm salt
1 dl kakao (eller lite mer om du vill ha det riktigt bittert)
4 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
225 g laktosfritt smör

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant (gör du glutenfritt använd majsströ). Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret i en kastrull. Låt svalna lite medan du gör resten. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, kakao, salt och mjöl. Rör ner smörblandningen. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna helt innan servering - gör den helst dagen innan och ställ i kylen/på sval plats (balkongen funkar fint så här års)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar