måndag 22 november 2010

Tre bra grejer händer varje dag

Jag har lovat mig själv att varje dag hitta tre bra grejer som hänt. Men så kom jag på mig själv framför spegeln en dag att jag nog glömt mitt löfte, eller så har jag tyckt att det varit lite svårt. Nu utmanar jag mig själv med att komma på minst femton bra grejer - allt räknas och huvudsaken är att det hänt mig.

De senaste två veckorna kommer här nu, utan inbördes ordning; jag har gjort en jättefin adventsinbjudan åt mina föräldrar, jag har återupptäckt ett gammalt italienskt köttbullerecept med ingefära, jag har satt ingefärsölen, jag har hittat en o-mjölkig och o-jordnötig advetnskalender, jag har börjat läsa om Harry Potter böckerna som en upptrappning inför det att jag ska se filmen (datum ej satt), jag har hunnit en bit i mitt projekt i genusvetenskap, jag har vågat säga ifrån mot någon jag aldrig tidigare vågat ryta lite åt, jag har inte haft roligare än vad jag gjort mig och här måste jag förklara:

En kollega kom in och sa att "det är halvdag trettondagsafton", precis när kollegan snurrat ut utbrister jag i ultrarapid med en skrämd blick till min rumskompis "TRETTONTIMMAR-När-Då??" Dags för lite frisk luft.

Jag har dessutom varit duktig med min fys och varje vecka fysat minst de timmar jag får av jobbet, jag och min älskade har gjort ett litet studiebesök i ett speciellt hus för möjligt framtida bruk, jag har tagit ytterligare ett steg mot vuxenvärlden genom att ta en liv- och olycksfallsförsäkring (tydligen räknas man inte som barn halvvägs till femtio), jag känner mig efterfrågad på arbetsmarknaden, jag har satt vårens lökar i balkonglådorna, glöggen jag satte blev gôr go och jag lever ihop med världens bästa man!

För grejen med att upprepa för sig själv vad som varit bra under en dag är att jag upplever mig gladare, lyckligare och mer till freds med livet. Dessutom känns det bättre att fokusera på det som är bra i stället för att lägga fokus på något negativt. Jag har dessutom kommit underfund med varför jag haft konstig huvudvärk senaste veckan; tydligen har en visdomstand bestämt sig för att den ska ut. Inget att göra åt det, välkommen!

2 kommentarer:

  1. Ska ni titta på hus? Jag vill också titta på hus! Dock måste huset inkludera en väderkvarn, så det kan bli lite svårt hehe. Allt bra med bäste Eddan annars? Det där med att räkna upp bra saker varje dag är nog en riktigt bra idé. Det skulle jag nog ha behövt göra igår, efter alla misslyckade telefonsamtal och allt "stöd" jag fick från studentkårens sida hehe. Snart är det ju jul! Åh vad jag längtar. Jag ska ge mig ut i snövädret på cykeln och fiska lite julklappar så fort jag klätt på mig lagrena av kläder :-) Vad har du för dig annars? Saknar våra fikastunder! kram

    SvaraRadera
  2. Din lyxbrutta! Har du gått och fått ett nytt jobb? Hur gör du för att få alla dessa braiga jobb egentligen? Jag skulle också vilja ha ett ordentligt jobb, men än så länge är jag fast i bemanningskaoset. Vart jobbar du nu då? Själv håller jag till på Stadiumlagret, och förhoppningsvis har jag ett ordentligt slutbetyg i engelska om jag får "pass" på engelska-c uppsatsen. Vi får se hur det går! :-) Vad mysigt med att spara till hus! Hade ni tänkt att bosätta er i Karlstad då eller blir det att se till horisonten igen? Jag skulle gärna ta en fika med kladdis, alt paj och vaniljsås med valfri bärfyllning. Mmm :D Pössen o kramen

    SvaraRadera