onsdag 12 januari 2011

Varning för mjölkdrickare med kaffe

Fikarummet på jobbet byggs om, det har gjort att en del har havererat. Bubbelvatten maskinen har slutat bubbla och fräser nu mest på den som försöker hälsa på den. Den himmelska kaffemaskinen som mal bönorna direkt är brutalt urkopplad (som tur är finns det flera himmelska apparater i huset, varav de flesta faktiskt fungerar). Kylskåpet, som fortfarande är kallt, står mitt i korridoren. Men det övriga fikarumskaoset gör att maten håller på att krypa ut av sig själv. Jag undrar om det är någon form av matprotest? Jag försöker i kaoset ha min laktosfria mjölk i fred och tror jag har hittat receptet. Kaos är en del av framgången.

Även om mycket i den kylen sett sina bättre dagar är min mjölk helt säkert fräsch, det garanterar jag. I och med att den vanliga mjölken ständigt är slut har man som kaffedrickare med mjölk eller mjölkdrickare med kaffe inga hämningar. Det var i alla fall vad K sa. Finns det ingen vanlig mjölk tar man ovanlig om det finns. Så jag har tagit det säkra före det osäkra. För vem vågar öppna min lilla bruna glasflaska med patentkork? Brunt glas + mjölk = mysko färg utifrån. För säkerhets skull klistrade jag på en lapp med "tillhör Edith R" och "rör du så dör du". Nåväl, kanske inte riktigt så hårt, mer ett "rör ej" faktiskt.

2 dagar i fred and counting.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar