torsdag 3 februari 2011

Ord I

Livets små mysterier och saker jag klurar på ibland.

Det finns ord jag använder var och varannan dag. Ord som andra använder var och varannan dag som jag lägger märke till. Innerst inne är jag en liten språkpolis, men även språkpoliser lär sig nåt nytt varje dag. Senast igår faktiskt. Visste du att det heter en bokhandel men flera boklådor? Det är sant. Men tydligen har akademin godkänt "bokhandlar" som ett okej ord att säga. Det är kanske som att skriva "dom" istället för "dem" eller "de". Apropå singular och plural - det heter ett schema men flera schemata. Inte vad man kanske räknar med. Ett seminarium heter just så med -um i slutet och inte -e. Dessutom stavas omständligt med "l" och inget annat.

Bara för att jag skrivit ett ordinlägg måste jag dubbelkolla allt jag skrivit för att ta bort eventuella stavfel, syftningsfel och annat. Hujeda mig. Jag friskriver mig genast från dessa eventuella fel och brister.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar