tisdag 25 oktober 2011

Juliga inslag

Det är svårt att inte börja jula till det. Det räcker med att skala en klementin på fikarasten för att känslan sakta ska smyga sig på. Glöggen är satt och jag rekommenderar Charlottas version (länkad). Även om vi har i lite mer kanel och lite mer russin. Det doftar jul i hela lägenheten. En blandning av kanel, kardemumma, ingefära, nejlikor och svagdricka. Underbart!

Det har dessutom dykt upp en laktosfri risgrynsgröt på korv! En gröt för lata dagar eller en stressad svärmor. Förvisso är det hundra gånger godare att koka sin egen. Allt du behöver är grötris, vatten, salt, kanelstång och mjölk. Marie och jag hade det som tradition på morgonen före luciatåget. Vi åt hemlagad gröt, åt sen långfrukost och bara gottade oss i kanel och pepparkakor. Än så länge har jag bara hittat den laktosfria risgrynsgröten på Hemköp. Jag säger bara: äntligen! Till och med en tant kan vara stressad eller ha en stressad svärmor som inte hinner svänga ihop julgröten dagen före julafton själv.

Nu är det långt till luciafrukostar. Eller ja, sex veckor typ. Kanske dags att börja arbeta upp en surdegskultur för årets Herman?

2 kommentarer: