måndag 3 oktober 2011

Välkommen till Tant Edith!

Det här är jag.

Jag är en tant. En ung tant (jämfört med vaddå?). Jag skriver av mig om hur det är att vara tant, det där pinsamma som alla andra också går runt och tänker men aldrig erkänner. Jag skriver om saker som att skälla ut snorungar på bussen som tvingar gamla damer att stå på bräckliga ben när bussen skumpar hit och dit (skandal!). Som att tablettunderlägg på bordet är ett absolut måste (det blir fort både ohygeniskt, repigt och vattenfläckigt annars). Som att det är helt okej att kolla jämförpriser i affären (hur ska man annars undgå att bli lurad?). Som hur man bäst manglar lakan (för att manglade lakan är skönast). Och kanske ett och ett annat kakrecept. Och så lite om mina pelargoner, så klart.

Tanten som skriver heter Edith. Jag har oerhört svårt för att motså frestelser som råkar heta just Edith. Som Farmor Ediths hårda havtornskarameller och en kakburk i tre våningar som heter Edit som givetvis finns i mina gömmor... Ni förstår.

Välkommen att förfasas över tanter, älska tanter och få tantiga tips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar