Blanda i en bunke med händerna:
4,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 tsk vaniljpulver (eller en vaniljstång, eller 2 tsk vaniljsocker, eller en påse vaniljarom)
Dela degen i två delar och rulla dem till rullar, ca 4 cm i diameter.
Garnering
1 dl strösocker
KaramellfärgLägg rullarna i en plastpåse och låt dem vila i kylen en timma. Skär rullarna i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på papprad plåt. Grädda i 175-200 grader i ca 10 minuter (har du varmluftsugn - passa noga så att de inte bränns i botten!).
Finfina kakor! Och för en bra sak också.
SvaraRaderahälsar en annan tant
Tack Kim! Bra orsak och dessutom goda!
SvaraRaderaHurra, hurra!
SvaraRaderaHoppas allt är bra hos dig, kära vän. Kom ner till Göteborg snart!
Numer kan vi äta helgfrukost Charles! :)
SvaraRaderaTack vare detta ditt blogginlägg kunde jag svaret på en På Spåret-fråga i fredags, tack! :) Har för övrigt startat en ny blogg som jag hoppas ska bli lite mer långvarig... håll tummarna!
SvaraRaderaAh, du ser! Jag är allmänbildande också. Ojojoj. Vilket epitet. :-) Jag ska genast kolla!
SvaraRadera