torsdag 19 april 2012

Husletande

Inte hade jag föreställt mig att det skulle vara så svårt att hitta huset. Att vi vet ganska precis vad vi vill ha gör oss rätt kräsna när vi väl tittar. Å andra sidan har vi fått prioritera vad som egentligen spelar någon roll.

För visst vore det bra om trädgården var anlagd så där prästgårdsaktigt om ca 5000 kvm, om huset var invändigt och utvändigt renoverat, om taket var nylagt, fönstren fräscha, värmekällan modern, om det var vattenburen värme, om grunden gick att besiktiga (eller allra helst ett hus med källare!), om vitvarorna var tipptopp, om fuktindikatorn i våtutrymmena visade normala värden, om dubbelgaraget var varmt på vintern, om redskapsboden var hyfsad, om läget var perfekt (lite uppe på en höjd, gärna med lite utsikt eller med hagar runt om), om grannarna inte var för nära, om grannarna inte var för långt borta, om, om, om.

Vad som egentligen faktiskt betyder något är läget. För resten kan man faktiskt ändra på. Det är bara upp till oss hur mycket vi är beredda att ändra på.

Så husjakten går vidare. Och inte för att vi vill bo i Nybro. Men det här objektet verkar nästintill som en drömkåk: http://www.hemnet.se/bostad/villa-8rum-orsjo-nybro-kommun-orraback-208-3567975 I alla fall om jag fick bestämma helt själv. Tur att jag inte gör det! :-)

2 kommentarer:

  1. Blev det inget med det du sms:ade om? Det verkade ju super!

    SvaraRadera
  2. Jag vet. Men vi måste se fler hus. Dessutom låg västrastambanan lite för nära för att det skulle vara trevligt.

    SvaraRadera