torsdag 7 juni 2012

Ett gott skratt förlänger livet

Dagens tabbe. Jag sitter där på näringslivsforums frukostmöte med både handläggare och chefer blandat runt borden. Jag presenterar mig och skakar tass, som jag brukar säga. Kvinnan bredvid har något bekant över sig. Men jag viftar bort det. Här känner jag ju nästan ingen.

Hon presenterar sig och säger att hon jobbar på kommunen. Jag hör inte riktigt namnet. Hon frågar vad jag jobbar med. Efter en kort förklaring av vad alumner egentligen är studsar jag givetvis frågan - vad gör hon på kommunen? Det blir någon sekunds tystnad.

Kommunalråd. Svaret är kort. Jag hinner tänka minst hundra tankar men får ur mig ett förlåt. Hon bara ler, skrattar till och säger att det inte gör något. För henne nä. Är dåligt bild och namnminne medfött? Kan man öva upp det? Jag hoppas att det bli bättre med åren. För hur många gånger har jag inte öppnat lokaltidningen och sett både hennes namn och nuna?

Hur många gånger som helst. Och var det inte min mans före detta chef? Jo. Ett gott skratt förlänger i alla fall livet. Det är skönt att veta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar