tisdag 19 juni 2012

Sås till matjessill

Så här i silltider, särskilt matjessilltider verkar alla gå på autopilot. Det ska hämtas färskpotatis (eller nypotatis om du dialektalt hör hemma i södra Sverige), öppnas matjesburkar och klämmas ur lite gräddfil. Vi räcker ut saxen i köksträdgården (eller butikens örthylla) och klipper till oss lite dill och gräslök.

Men i år ber jag dig - för dina smaklökars skull - att ge gräslöken en konkurrent! När du ändå passerar grönsaksdisken plockar du med dig ett rött, sött och saftigt äpple. Välj något du gillar. När du ändå passerar mejeriet plockar du med dig en extra 2 dl burk med gräddfil. Och när du passerar kryddhyllan hämtar du vanlig gul curry, om du inte har det hemma redan.

Så, på midsommaraftons förmiddag svänger du ihop denna busenkla, men förföriskt goda sås till matjeslunchen.

Sås till matjessill

Stjälp upp burken med gräddfil (2 dl) i en serveringsskål
Skär äpplet i små tärningar 
Blanda i ca 2 tsk curry eller efter behag
Rör om
Låt stå i kylen för att dra någon timma om du har tid

Ät till matjessill och kokt färskpotatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar