söndag 29 juli 2012

Inga kungliga rådjur

Det är så skönt att kunna ta Disa (bilen) på en dagstur. Sist var det Stockholm som fick sig en visit. Förutom Fjärilshuset i Haga, en promenad i Hagaparken och en bit lunch på Haga Forum besökte vi även Drottningholm. Jag har spenderat många timmar där, invid den kungliga flygeln. Där hörde jag mitt i natten prassel och knak i parken. Jag laddade mitt vapen och skrek "Halt, vem där?" och när jag inte fick svar rusade blodet i kroppen och jag röt "Halt eller jag skjuter skarpt". Då studsar det fram ett rådjur i allén och jag skakar av lättnad. Den här gången var det inte natt och inte heller några rådjur i farten. Men lika fint som jag minns det från alla vaktdygn.

Baksidan av Drottningholm i parken.
Turistdroska vid Drottningholms teater.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar