onsdag 29 augusti 2012

Enkelt dilemma?

Mrs Korrektur - en helt ny titel för mig. Smickrad? Vem skulle inte vara det. "Enkelt, vårdat och begripligt" är min devis. Så får jag en text att korrekturläsa. Och jag fastnar i om det heter "vår" eller "vårt". Uttrycket som förbryllar mig är "Science Slam", som snabbt översatt skulle kunna vara ett vetenskapsmaraton. Eller något motsvarande. Jag sökte lite på nätet men blev dessvärre inte klokare av det. Så oklok och lite störd av att jag inte fann råd lät jag det vara. Enkelt, vårdat och begripligt fick i detta fall bli enkelt. Enkelt i bemärkelsen att jag struntade i det. Enkelt i bemärkelsen att det nog ändå inte är någon annan än jag som funderar på just det uttrycket. Vårdat och begripligt då? Den här gången fick enkelt bli "good enough" medan resterande text fick äran att vara både enkel, vårdad och begriplig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar