onsdag 30 januari 2013

Hjärnan löser olösliga problem

Ärlighet är något jag själv värdesätter högt hos mina medmänniskor. Hellre en ärlig kommentar som kanske sårar för stunden än att tro att man har alla kort på bordet och långt senare får reda på sanningen. Men det är inte alltid så lätt. För visst finns det gråzoner.

Att vara ärlig varar längst, men att inte vilja såra är ibland viktigare. Och helt ärlig behöver man kanske inte vara. Det räcker med att bara säga det som faktiskt behövs och inte rapa ur sig hela sanningen. Det här handlar egentligen inte om något allvarligt alls, det är egentligen en bagatell. Oavsett storleksordning tycker jag ändå att det är jobbigt att veta att oavsett vilken del av sanningen jag väljer att säga kommer jag ändå att såra eller göra någon besviken. Men, jag kanske kan välja den som jag tror gör minst ont.

Medan jag klurar ut vad jag egentligen ska säga tror jag att jag drar igång en bulldeg eller sats småkakor. Jag tänker alltid bättre när jag bakar. Eller går en promenad. Eller rider. Hjärnan erbjuder plötsligt andra kopplingar och lösningar på olösliga problem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar