måndag 21 januari 2013

Längtar efter vårstädning

Trots att första vårmånaden mars inte riktigt är här än längtar jag efter att få vårstäda. Vårstäda balkongen. Vårstäda källarförrådet. Vårstäda inne. Vårstäda garaget. Igår frågade jag min man om det inte kunde bli fredag direkt efter söndag istället. Hela helgen har varit ett kånkande. Min farfar flyttar från en stor villa till en trerummare. Vi hittar ouppackade kartonger från 1953 och 1991 - när farmor och farfar flyttade till och från den stora gården på landet.

Saker. Saker. Saker. Nostalgi, skräp och värdefulla saker ligger om vartannat. För att se det positivt har det ändå hänt tre bra saker i helgen: (1) jag har fått fys (ordentligt), (2) jag har kommit till insikt att det är viktigt att hålla efter bland alla saker - i tid och (3) det är skillnad på nostalgi, affektionsvärde och pengavärde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar