fredag 20 juni 2014

Försvinnande god tårta

Jag hann inte med! Sommartårtan blev alldeles för god, jag hann inte med att fotografera den förrän den var nästan slut. Vi tog en förmiddagspromenad i en gammal ekskog och stannade halvvägs för en midsommarfika.

Ska du äta den här tårtan bör du tåla mandel, annars blir det jobbigt. Men, den är naturligt glutenfri och är busenkel att göra! Fort går det också. Sidan i mammas receptpärm är vältummad vid det här laget. Men den är så enkel att jag lärt mig den utantill.

Bråttomtårta

300 g grovt riven mandelmassa
3 ägg
2 dl créme fraiche
Kiwi eller jordgubbar
Ev vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader. Pappra en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Rör ihop riven mandelmassa och ägg. Grädda i ca 20 minuter. Den blir tunn. Låt den svalna lite eller helt beroende på hur mycket tid du har (inte har). Bred på créme fraiche (rör ev i lite vaniljsocker). Garnera med kiwi eller jordgubbar. Följ min blogg med Bloglovin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar