tisdag 24 juni 2014

Med doft av lavendel

Min lavendel står i full blom. Inne hänger torkade buketter kvar sen förra året. Dags att plocka nya. Jag visste att jag någonstans sett recept på lavendeldrömmar. I Leila Lindholms bok A piece of cake hittade jag det. De blir inte lika spröda och sandstormiga som mina vanliga drömmar, men väl värda besväret för en lavendelälskare! Leilas recept är förresten de enda recepten jag inte känner att jag behöver provbaka innan jag bjuder på. De fungerar alltid finfint utan justeringar.

Lavendeldrömmar

20 stycken

100 gram smör, rumstempererat
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker (eller som jag 1/2 tsk vaniljpulver)
2 1/2 dl vetemjöl
1/4 tsk hjorthornssalt
1 msk lavendelblommor (torkade eller färska)

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör och socker vitt och fluffigt. Rör i alla torra ingredienser och forma till en deg. Rulla 20 bollar och lägg på en papprad plåt. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.


Lavendeldrömmar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar