onsdag 18 juni 2014

Medan du sov

Okej. När man fått barn blir det inte riktigt som förut. Jag har nu och för en period framöver glömt allt vad bakning med jäst heter. Knåda deg och ställa på jäsning och så ska man amma. Och degen jäser för länge. Eller så stoppar man in småbröd i ugnen och huxflux glömmer man av tiden för att man byter blöja. Ja. Nej. Det går inte så bra just nu.

Det blir lite snabbare puckar helt enkelt. Eller sådant som reder sig självt.

Typ lägga in sill fungerar. Det går fort, är enkelt och jag kan avbryta det när som helst utan att jag sabbar något.

Senapssill blir bra mycket godare om man lägger in den själv. Och, du kan själv välja hur söt du vill ha den. Du behöver inte ens koka lagen. Gör den idag så är den klar på midsommarafton. Så medan barnet sov:

Senapssill

En burk vanlig inläggningssill
1 rödlök
4 msk söt mild svensk senap
2 msk 12 %-ig ättikssprit
2 msk typ rapsolja
4 msk vatten
10 lätt krossade vitpepparkorn
3 msk florsocker
4 msk hackad dill (fryst går utmärkt)

Skölj sillen och klipp den i bitar. Skiva rödlöken tunt. Varva sill och rödlök i en glasburk. Blanda lagen, alla ingredienser utom dillen. Dillen har du i sist. Smaka av. Tillsätt mer socker om du tycker att den blev för skarp i smaken. Tillsätt mer ättika om du tycker att den blev för tam. Häll lagen över sillen. Förslut burken. Vänd burken några gånger så att lagen kommer åt överallt. Vänta 1-2 dygn.

Ta-da!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar